Internasjonale messer og oppstartsbedrifter

Stein Morten Stjørdal PortrettflyplassmesseDenne uka reiste jeg til München sammen med Safe Solutions-teamet. Selskapet, som er en av inkubatorbedriftene i Proneo, har utviklet et «Passenger Guiding System» eller på norsk – en helt ny ledeanordning for passasjerer, til bruk på flyplasser.

Produktet, som heter SAFEPASS, leder flypassasjerer mellom terminalbro og flyets utganger på bakken på en bedre måte enn tidligere. Resultatet er en sikrere og raskere leding av passasjerene, samtidig som det reduserer kostnadene ved mindre bruk av bakkemannskap og redusert tid på å snu flyene.flyplassmesse

I München ble Inter Airport Europe avholdt, verdens ledende flyplassutstillingsmesse. Hit kommer de fleste av de som selger utstyr, teknologi, systemer og alt annet som kreves for å bygge eller drifte en flyplass. I tillegg kommer potensielle kjøpere fra både flyplassene, flyselskapene og handlingsselskapene for å snakke med leverandørene, se på teknologiske nyvinninger eller bare rusle rundt og småprate med bransjen.

Dette er ingen rimelig arena å være på, men Safe Solutions-teamet forsto tidlig at slike utstillingsmesser sannsynligvis er den beste måten å komme i kontakt med så mange potensielle kunder på. Resultatet er at høstens Inter Airport Europe blir den tredje internasjonale flyplassmessen de har deltatt på de to siste årene, og de forsetter med å ha egen stand der de presenterer og demonstrerer SAFE PASS til nye potensielle kunder fra alle verdensdeler.

I dag har Safe Solutions flere europeiske enn norske flyplasser på kundelisten, og alle de europeiske kundene er utledet fra demonstrasjoner og samtaler på disse bransjemessene. I tillegg har teamet snakket med flere hundre andre personer som jobber i bransjen, og har både tatt med seg innspill og nettverk i den videre utviklingen.

En oppstart med et internasjonalt marked krever at du tidlig jobber mot de utenlandske kundene, og en måte er å oppsøke og delta på de internasjonale fagmessene. Man trenger selvsagt ikke å bli en utstiller som Safe Solution, og man skal også prioritere hvilke arenaer man deltar på, men min konklusjon er klar. Her har man mulighet til å skaffe seg bransjekunnskap, kunder og nettverk, for her er de alle samlet.

Kanskje noe å tenke på for din bedrift også?

Stein Morten Holberg
Prosjektleder i Proneo
[email protected]