Paul Sverre Røe

Prosjektleder

paulsverre-552x624

Mitt råd til deg:

Ferdigheter: Næringsutvikling og foretaksøkonomi, med spesialisering innen naturbaserte næringer som lokalmat og reiselivsutvikling. I tillegg er jeg god på å bygge nettverk og relasjoner.

Ditt Proneo:
Min grunninnstilling til deg som kommer hit, er at ideen din er god. Så må vi gjøre en analyse og se om dette stemmer.

Jeg bruker spøkefullt å si at det man ikke får gjort i et regneark, det er det ikke noe vits i å holde på med. I motsetning til mange etablerere så liker jeg å lage budsjetter. Hvis du skal ha en bank eller investorer med på laget, krever de budsjetter.

Økonomi er bare en liten del av det jeg kan hjelpe til med. Jeg får mange henvendelser fra folk som har ideer innen landbruk og naturbasert næring, og jeg har et stort kontaktnett innenfor lokalmat og gårdsbryggerier.

Jeg kan lede deg trygt gjennom skogen av spørsmål du antakelig prøver å rydde i. Der er det mange kronglete vekster: «Hvor får jeg tak i penger?», «Hva kan vi søke på?», «Hvilken selskapsform skal jeg velge?», «Hvilken pris skal vi ta?», «Hvem skal jeg snakke med?», «Hvordan lager jeg avtaler som sikrer produktene mine?» og «Må jeg ta patent?».

Mitt Proneo:
Proneo er en arbeidsplass med mange utfordrende oppgaver, men også en arbeidsplass hvor jeg kan være cowboy i felt! Jeg prøver å være minst mulig på kontoret, men arbeider direkte sammen med etablererne. Det gjør at jeg treffer mange interessante personer, og ikke minst mange optimister! Når jeg har utgjort en forskjell for en kunde, gir det meg en boost. Fornøyde gründere gir meg masse energi!

Rådet:
Tenk strategi tidlig, og plukk ut laget ditt! Del ideen din; det er bedre å dele et stort beløp på flere enn null på seg selv.

 Eksempelet:
Fantasigården:
Her har jeg vært med fra A til Å. Et par på Stjørdal kjøpte en gård, og ville utvikle noe annet enn tradisjonelt landbruk. De har utviklet en idé om å tilby kurs, konferanser og spa.  De er driftige personer fulle av energi, og kan kjøre events for over 200 mennesker på en kveld. Vi har vært med helt fra de gikk på etablererkurs. De ble tatt opp i vårt etablererverksted og har fått hjelp til prosjektering, markedstenkning, budsjettering og bankfinansiering. Vi har vært med hele veien – helt til de hadde åpningsseremoni i mai.