Tore Svartås

Prosjektleder

tore-1-552x624

Mitt råd til deg:

Ferdigheter: Økonomi, ledelse og marked. Personal. Internasjonal erfaring.

Ditt Proneo:
Hvis du har en god idé, men ikke er sikker på hvordan du skal gjøre den om til forretningsdrift, kan jeg hjelpe deg med det. Det kommer mennesker i alle aldre – fra Trøndelag, hele Norge og fra land vi jobber med i Europa – til meg for å få slik hjelp. Noen i en veldig tidlig fase, andre er godt i gang.

Informasjonen du trenger er tilgjengelig, og jeg vet hvor. Dessuten sitter du allerede på store mengder kunnskap og informasjon om ideen din selv. Det er både nødvendig og mulig å systematisere og sortere denne. Det kan jeg hjelpe deg med, slik at du kommer raskt i gang med verdiskaping.

Mitt Proneo:
Jeg gleder meg over å jobbe i et unikt selskap som Proneo. Allsidigheten og tyngden vi til sammen utgjør innenfor vårt fagfelt, er enestående. Det finnes ikke noe tilsvarende i Trøndelag. I tillegg til all kompetansen vi har selv, er vi gode til å tilrettelegge og bruke nettverket vårt inn i prosjekter. Vi har opparbeidet et renommé i mange institusjoner som gjør at vi blir lyttet til.

Rådet: Ikke vær redd for å snakke om prosjektet ditt med andre.Test tidlig!

Eksempelet:
Smartpack
En dame fra Verdal kom til oss med en idé, med utgangspunkt i personlige erfaringer med å ha flere barn i barnehage samtidig. Hun hadde erfart hvor vanskelig det var å holde orden på klær og annet utstyr før, under og etter barnehagedagen. Derfor var hun var i ferd med å sy en prototype på en «barnebag». Hun var allerede fast bestemt på at dette var måten å løse problemene på!

Jeg støttet hennes tro på seg selv og egen idé, og hjalp henne i første omgang videre til finansiering av utviklingsprosjekt, slik at hun kunne produsere en industriell prototype. Innovasjon Norge stilte opp, og prototyper ble produsert og testet i en fokusgruppe av foreldre. Vi hadde jevnlige møter der hun oppdaterte meg, og vi diskuterte strategi.

Resultatet av diskusjoner og erfaringer underveis ble at hun sa opp sin faste, trygge jobb og hoppet ut i en tilværelse som grynder og leverandør av Smartpack – standardutstyr i alle barnehager!

I dag er Smartpack delvis integrert i et større selskap som leverer mye forskjellig barneutstyr, og grynderen er delvis ansatt i selskapet.