Vegard Bjørnsen Saur

Prosjektleder

vegard-1-552x624

Mitt råd til deg:

Ferdigheter: Klyngeutvikling og nettverksarbeid. Prosjektledelse og forretningsutvikling. Energi og miljøteknologi. 

Ditt Proneo:
Hvis du har interesse av å utvikle bedriften din, har du nytte av vår erfaring og vårt nettverk. Det gjelder enten du er i en fase hvor du ser etter nye satsingsområder og partnere, eller har et behov for å utvikle deg innenfor nye markeder, produkter eller tjenester.

Erfaring fra forretningsutvikling og utvikling av nærings- og leverandørklynger, både regionalt og nasjonalt, som daglig leder i Windcluster Norway og prosjektleder i Smart Water Cluster, har gitt meg et stort nettverk.  Derfor kan jeg gi deg kontaktene du trenger, både for å nå andre bedrifter og forsknings- og utviklingsmiljøer

Jeg har kunnskap om markeds- og leverandørmuligheter innen vind og vann i Norge, Sverige, Storbritannia og Tyskland, og kan bidra til å kartlegge nye forretningsmuligheter for videre utvikling av din bedrift.

Mitt Proneo:
Jeg arbeider aller mest med å lede bedriftsklynger, og har jeg hatt gleden av å se Proneo både fra utsiden og innsiden. Proneo er rett og slett «der det skjer». Vi er bedriften som løser ting. For meg er det også veldig viktig å vite at jeg er operativ, og med på å skape verdier for kundene våre.

Rådet:
Løft blikket og hold deg oppdatert på hva som skjer i markedet ditt! Vær tydelig på hva du ønsker å oppnå. Vær opptatt av hva det er kunden egentlig ønsker å kjøpe av deg, og hvilke problem du løser for kunden.

Eksempelet:
Windcluster Norway
Internasjonalisering i praksis: Windcluster Norway har siden 2011 jobbet aktivt med det britiske markedet for å posisjonere klyngemedlemmer som satser på offshore vind-markedet i Storbritannia. Det hele startet med at vi tok kontakt med ulike miljøer, og fant en kobling med Team Humber Marine Allianse i det sentrale offshore vind-miljøet i Hull/Grimsby i Storbritannia. Kort fortalt ble det etablert og arrangert en årlig møteplass, North Sea Offshore Wind Mission, for nettverking og b2b-møter, der flere norske og engelske bedrifter etablerte kontakt. Et konkret resultatet av dette arbeidet er at den norske bedriften Aak etablerte et joint venture-selskap, 3C Humber, med en engelsk partner, Blackrow Engineering.