Gratis penger – er det noen som vil ha?

07. juli 2016

.lars-stjrdal

På det personlige plan kunne vel flere av oss ønske et ekstra påfyll av penger for å kompensere sommerens innhugg i feriekassen. De fleste ønsker et avbrekk fra hverdagen og hva om man kunne få igjen penger på skatten for denne nødvendige aktiviteten – å feriere!

Vi som enkeltpersoner kan nok ikke håpe på slike gaver, men norske bedrifter kan få betalt for å gjennomføre sine allerede planlagte og utførte nødvendige aktiviteter! Ved å dokumentere utviklingsarbeidet i bedriften kan det gjennom SkatteFUNN-ordningen resultere i 20% skattefradrag på kostnader og arbeidstimer brukt til utvikling. Ordningen er faktisk så genial at du kan få penger tilbake selv om du ikke er i skatteposisjon!

SkatteFUNN er ubyråkratisk og har en enkel søknadsprosess. Det beste av alt: Dette er en rettighet; din sjanse til å få skattefradrag er dermed ikke avhengig av konkurranse med andre gode prosjekt. Du er heller ikke avhengig av å treffe på årets trendy satsingsområde  – denne ordningen omfatter all næring og dere velger selv tema!

SkatteFUNN er relevant dersom du driver med utvikling av en ny eller forbedret vare, tjeneste eller produksjonsprosess, og på en systematisk måte framskaffer ny kunnskap eller ferdigheter.

De fleste kommuner i Trøndelag (utenom Trondheim) hadde i fjor færre enn 10 godkjente SkatteFUNN-søknader – færre enn 10! Hva grunnen er til at bedrifter i Midt-Norge ikke ønsker å få dekket 20% av utviklingskostnadene sine vet jeg ikke – kanskje kan du spekulere på dette i ferien. Som privatperson ville jeg i alle fall søkt skattereduksjon for helt nødvendige feriekostnader dersom det var mulig!

Søk før 1. september for garantert saksbehandling i år og mulighet til å få dekket kostnader påløpt i hele 2016. Ta gjerne en prat med Proneo for bistand!

Vi hjelper deg gjerne med å utvikle din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Lars Strøm

Tidligere ansatt som: Prosjektleder
[/wpbb-if]