Traineen oppdager en skjult skatt i Trøndelag: Industriens dag

05. desember 2016

.line_larsen-2

En av mine arbeidsoppgaver som trainee er å bidra her og der i prosjektet Kompetansekraft 2.0, og da har det også vært naturlig at jeg jobba med Industriens dag i forkant av arrangementet. Jeg visste ikke hva jeg hadde i møte under Industriens dag, og var spent på hva jeg ville oppleve. Da jeg ble introdusert for Kompetansekraft for første gang i august tenkte jeg at det var jo et fantastisk prosjekt, som tar tak i noe så viktig som fagarbeiderne og kompetanseheving, og som jobber for å samle bedriftene i Verdalsregionen i et nettverk som kan dra nytte av hverandre. Samspillet åpner også for store muligheter for knoppskyting og forretningsmessige innovasjoner, som vil styrke næringslivet i regionen.

Samtidig lurte jeg på i hvor stor grad disse bedriftene selv hadde en forankring og engasjement inn prosjektet – var dette en hjertesak også for dem?

Industriens dag bekreftet at ja, det er det faktisk! Under Møteplassen på Verdal videregående den første dagen fikk jeg oppleve bedrifter fra en rekke bransjer, blant annet mange fra Verdal Industripark. Disse hadde prioritert å tilbringe hele arbeidsdagen på stand for å vise de unge i regionen hvilke lokale arbeidsmuligheter som finns, og ga tips og råd for valg av fagretninger og utdannelser. På kvelden var det arrangert ”Industritapas” på Stiklestad, der forskjellige aktører fra næringslivet, skole og FoU kunne møtes og prate sammen på en uformell arena. God mat, god underholdning og god stemning!

Fagdagen under dag to, også på Stiklestad, belyste en rekke viktige temaer for fremtidens (og dagens) raske utvikling innenfor digitalisering, industri 4.0 og behovet omstilling generelt, i tillegg til et fokus på entreprenørskap. Foredragsholderne var både lokale og nasjonale næringslivsrepresentanter. Selv ble jeg rimelig starstruck av å ha fått høre kloke ord fra lederen i Sintef, Alexandra Bech Gjørv, Espen Susegg fra Siva, Anne Kathrine Slungård fra Ungt Entreprenørskap, og ikke minst Walter Qvam. Jeg ble mektig imponert over at teamet bak Kompetansekraft hadde klart å samle så mange flinke foredragsholdere med temaer som er relevante og viktige for bedriftene.

Flere av foredragsholderne trakk frem at det er sjeldent de ser så mange representanter fra bedrifter prioriterer å delta på slike arrangementer. Den felles sterke forankringen og engasjementet for å inkludere unge og vise mulighetene i regionen, og åpenheten for endringer og fremtidens muligheter, er ikke akkurat dagligdags kost. Selv syns jeg det er inspirerende å få være en bitteliten del av alt som foregår i Kompetansekraft. Jeg håper at flere steder i Norge får øynene opp for hva Verdals næringsliv og regionen får til å skape når de velger å stå sammen, bygge på nettverket rundt seg og tilegne seg ny kompetanse.

Jeg føler rett og slett at jeg har blitt presentert for en skjult skatt her i Trøndelag!

Line Larsen
Trainee
[email protected]