Wagner Group kjøper 65% av Verdalsselskapet Hypoxic Technologies AS

12. juni 2017

.bilde-wagner-hypoxic-ledelse

Wagner Group GmbH ekspanderer i Skandinavia. Fra 15. mai 2017 har selskapet tilegnet seg aksjemajoritet i det norske selskapet Hypoxic Technologies AS med hovedkontor i Verdal. I likhet med Wagner Group har dette selskapet spesialisert seg på aktiv brannforebygging ved hjelp av Inertluft, dvs brannsikring basert på oksygenreduksjon. I fremtiden vil Hypoxic Technologies selge Wagners OxyReduct-teknologi på det skandinaviske markedet.

Ledelsen i Hypoxic Technologies med den nye hovedaksjonæren, WAGNER Group (fra venstre til høyre): Andreas Schober, Jon Olav Vikan, Torsten Wagner, Dirk-Olaf Petersen og Eivind Elnan.

«I Hypoxic Technologies har vi funnet en profesjonell og strategisk samarbeidspartner som kjenner de norske markedsforholdene utmerket, og som gjennom mange år har bygd opp et nettverk», sier Andreas Schober, ny styreleder for Hypoxic Technologies og områdeansvarlig for Continental i Wagner Group. «Vi har med oss en 360°-hjelpetjeneste som inkluderer vår ledende teknologikunnskap samt vår internasjonale kompetanse innen planlegging, prosjektering, idriftsettelse og vedlikehold av brannforebyggingsanlegg.» Hypoxic Technologies AS vil fortsette LowOx-salget, og sammen med Wagner suksessivt utvide den lokale porteføljen med hele varespekteret systemmerket har å by på innen brannforebygging. Den videre utbyggingen vil også omfatte en utvidelse av tilbudet med systemer for branndeteksjon og brannslukking. Dermed tilpasses produkttilbudet trinnvis til Wagners produktspekter på området forebyggende, anleggsteknisk brannvern – slik at man kan tilby skreddersydde komplette løsninger for det skandinaviske markedet. «Wagner Group vil, sammen med sine to medaksjonærer Eivind Elnan og Jon Olav Vikan, drive frem videre ekspansjon og bygge ut porteføljen av anleggstekniske brannvernløsninger suksessivt», sier Andreas Schober.

«For å kunne tilby kundene våre behovstilpassede og fremtidsrettede brannvernløsninger har vi valgt Wagner som ny hovedaksjonær» – slik begrunner Eivind Elnan, som sammen med Jon Olav Vikan er en av grunnleggerne og innehaverne av Hypoxic Technologies, salget av 65 prosent av selskapets aksjer til Wagner. «Det internasjonale fokuset, årtier med erfaring innen anleggskonstruksjon og selskapets egen forsknings- og utviklingsavdeling gir Wagners ingeniører en ekspertkunnskap som vi nyttiggjør oss og profiterer på i vår videre ekspansjon.» Lokalt får Hypoxic omfattende og intensiv støtte av Wagners hovedkontor og av ingeniørene ved avdelingen Internasjonal anleggskonstruksjon. De første felles brannforebyggingsanleggene til Wagner og Hypoxic Technologies er allerede satt i drift, f.eks. ved Universitetet i Oslo. Et annet prosjekt for å beskytte Nasjonalmuseet i Oslo er under utføring.

Helt siden 1998 har Wagner utviklet, planlagt og realisert anlegg for oksygenreduksjon, og fortløpende videreutviklet og bygget ut tilbudsporteføljen sin. OxyReduct-serien omfatter kompakte membrananlegg med lav ytelse for EDV-rom eller arkiver, skalerbare PSA-anlegg for store romvolumer samt de energisparende VPSA-systemene. British Library, Preferred Freezer, noris network, 1&1, Deutsches Naturkundemuseum, LaLorraine er bare noen av de kjente kundene som bruker OxyReduct fra Wagner. Prinsippet med en oksygenredusert atmosfære for aktiv brannforebygging blir stadig mer etterspurt internasjonalt i store logistikkbedrifter, ved datasentre med høyeste sikkerhetstrinn og ved biblioteker og museer som har verdifulle kulturgjenstander. På grunn av den brannhemmende, beskyttende atmosfæren reduserer OxyReduct ikke bare brannrisikoen på forhånd, men forhindrer også skader forårsaket av slukkemidler, røykutvikling og senere driftsstans.