CIVAC – ny klyngesatsing sirkulærøkonomi.

26. mai 2020

lars-1-552x624-1

Det siste året har Proneo jobbet sammen med Innhered Renovasjon, ReMidt, Trondheim Renholdsverk og Midtre Namdal Avfallsselskap for å etablere en klyngesatsing innenfor sirkulærøkonomi i Midt- Norge. Forrige uke ble CIVAC, (Circular Values Cluster) etablert.
– Proneo har jobbet tett på flere av aktørene i CIVAC i en årrekke.

Gjennomføringskraften til å realisere nye industrielle satsinger har imponert oss, noe vi blant annet ser klare resultater av i form av Ecopro, gjenvinningsanlegget til Retura på Fiborgtangen og returflisprosjektet for produksjon av sponplater med resirkulert trevirke mv., sier prosjektleder i Proneo Lars Strøm.

Proneo har de siste ti årene bidratt i utviklingen av en rekke næringsklynger i Trøndelag. For å lykkes med klyngesatsinger så er det en del forhold som må være på plass:
– Klyngene må ha et sterkt ressursgrunnlag og et potensial for vekst og

utvikling, sterke fellesinteresser, godt eierskap og forankring hos klyngebedriftene og god organisering/ledelse. I bunnen må det ligge en grunnleggende interesse for samhandling og åpenhet. Gjennom det siste året har vi sett at mye av dette er godt på plass i CIVAC. Vi gratulerer stifterne med etableringen og ser fram til videre samarbeid for å bidra til at ressursene i avfall får en best mulig utnyttelse i etablerte og nye bruksområder og verdikjeder, sier Viggo Iversen, avdelingsleder rådgiving i Proneo.

Her kan du lese hele pressemeldingen.

Vi hjelper deg gjerne med å utvikle din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Lars Strøm

Tidligere ansatt som: Prosjektleder
[/wpbb-if]

Viggo Iversen

Tidligere ansatt som: Avdelingsleder Rådgiving
[/wpbb-if]