Christian Wee blir ny daglig leder i Proneo

07. juli 2022

Christian Wee

Christian Wee (50) har takket ja til jobben som daglig leder i innovasjonsselskapet Proneo. Når han tiltrer i oktober, tar han over stafettpinnen etter Per Anders Folladal, som har ledet selskapet i åtte år.

Wee kommer fra stillingen som direktør i Stiftelsen Falstadsenteret, hvor han har sittet siden 2016. Han har jobbet 10 år i vannteknologiselskapet Aqualyng, som ansvarlig for kommersiell virksomhet og global forretningsutvikling. Før det jobbet Wee 10 år i Vingcard Elsafe. Han innehar flere relevante styreverv, blant annet som styreleder i Trøndelag reiseliv. Han er dessuten en erfaren og ettertraktet mentor for gründere.

– Dette føles litt som å komme hjem. Jeg er stolt og ydmyk over å få være med å utvikle Proneo videre sammen med alle de dyktige medarbeiderne, sier Wee.

Internasjonal erfaring

Wee har lang internasjonal ledererfaring, noe han tror kommer godt med i den nye jobben.

– En av mine ambisjoner er å bidra til at Proneo blir enda sterkere på internasjonalisering. Vi trenger at flere gründere satser og lykkes utenfor landegrensene våre. Det å hjelpe trøndersk næringsliv med å lykkes internasjonalt er en sterk motivasjon for meg, sier Wee.

Styreleder Reidar Bye er glad for at Wee har takket ja til å ta over ledertrøya i Proneo. 

– Vi har rekruttert en erfaren leder med bred industriell bakgrunn, som også har erfaring fra flere bransjer. Christian tilfører kompetanse og lederskap som Proneo vil ha bruk for framover, sier Bye.

Styrelederen benytter samtidig anledningen til å takke avtroppende Proneosjef Per Anders Folladal for den formidable innsatsen han har lagt ned for selskapet.  

– Per Anders har gjort en imponerende jobb med å løfte selskapet dit det er i dag, sier Bye.

Folladal er selv svært fornøyd med sin etterfølger.

– Christian sin kompetanse på kommersialisering og internasjonalt markedsarbeid blir perfekt for Proneo framover. Dessuten er han en fin fyr som er flink med folk, fastslår Folladal.

Om Proneo

Proneo AS er et av landets største innovasjons- og utviklingsselskap, med kontorer i Verdal Industripark, Stjørdal, Havbruksparken Midt-Norge i Flatanger, og i InnovArena i Rørvik. Proneo har 20 ansatte og omsatte for 30 millioner kroner i 2021.

Kontaktpersoner:

Reidar Bye, styreleder i Proneo – [email protected] / 970 74 306

Christian Wee, påtroppende daglig leder – [email protected] / 400 06 042