Aleksander (24) flyttet tilbake til ny jobb i Stjørdal etter masterstudiet 

22. september 2022

IMG_0134

–At det ble Stjørdal, handlet først og fremst om nettverk, venner og familie, sier Aleksander Lingstad.  At arbeidsgiveren ble Tangen Engineering, handlet om pakken og mentorprogrammet de la på bordet.

–Alle burde hatt en Jan i sin oppstart, sier Aleksander Lingstad om sin mentor Jan Leithe i Tangen Engineering.Lingstad er nyutdannet sivilingeniør innen IKT ved Universitetet i Agder (UiA). Han har med seg en spesialisering innen kunstig Intelligens og maskinlæring. Etter endt Masterutdanning, startet han i jobben som software ingeniør hos Tangen Engineering i juni i år.

–Jeg var ordentlig skolelei på slutten av utdanninga mi. Da bedrifter holdt presentasjoner om sine trainee-program for oss studenter, hadde enkelte programmer som varte fra 1-3 måneder før du var aktivt ut i arbeid. Det appellerte ikke til meg, forteller Aleksander Lingstad.
–Jeg var lei av studier og ville ut i jobb. Her la Tangen Engineering opp et mye bedre program. Jeg ble involvert i prosjekter fra første dag, sier Lingstad entusiastisk.

Mye nytt

Med bare noen måneder i arbeid, er fortsatt mye nytt.
–Du føler fort at du ikke helt vet hva du holder på med. Det tror jeg alle nyansatte, og spesielt nyutdannede, kjenner på, sier Lingstad.

Da er det å ha noen å spørre til råds og støtte seg på viktig. –Jeg deler for tiden kontor med min mentor, Jan. Det å sitte så tett på den kompetansen og erfaringen han besitter, har vært helt uvurderlig. Alle skulle hatt en Jan i sin oppstart, sier Lingstad.

Mentor Jan

Jan Leithe er utviklingsleder hos Tangen Engineering. Han ble ansatt i bedriften i 2016, og har jobbet med programvareutvikling siden 1985. Jan sitter med andre ord på en unik kompetanse om både virksomheten og teknologibransjen. Som senior teknolog er han involvert i de fleste prosjektene til selskapet.

–Som nyansatt hos oss går du inn i en effektiv mentorordning. Det vil si at vi legger opp en plan for opplæring og trening sammen med deg. Vi har verken tid eller råd til lange prosesser for nyansatte. Hos oss er folk inn i prosjekter umiddelbart, sier Leithe.

Han mener at det er helt avgjørende at han og Aleksander deler kontor og sitter tett på hverandre. På den måten har de kort vei til hverandre for råd og støtte.

Tilfører bedriften masse

Aleksander og andre nyutdannede er viktige tilskudd til virksomheten, mener Leithe. –Det er spennende å få tilført nye impulser og personer med en annen bakgrunn. Dette tilfører oss masse, sier han.
–Dessuten har de en læreevne som overgår oss, jeg må nok innrømme det, sier han med et smil.

–De er som svamper, og det har vært ordentlig moro å følge utviklingen Aleksander har hatt på den korte tiden han har vært her hos oss, sier han.

Tangen Innovation er en viktig industripartner for Proneo.

– Vi er svært glade for å kunne benytte oss av kunnskapen og erfaringen til Tangen Innovation inn i vårt arbeide med å utvikle nye bedrifter. De tar fort opp telefonen og gir oss gode råd og deler raust fra sitt nettverk, sier inkubatorleder Rasmus Rønning i Proneo.

Stjørdal best i Trøndelag

Hvert år lager ukeavisen Kommunal rapport et barometer hvor alle landets kommuner rangeres ut fra en rekke nøkkeltall. Stjørdal troner helt øverst blant Trøndelags 38 kommuner, og på en fjerdeplass blant landets 356 kommuner.

Stjørdal er med andre ord et godt sted å leve, bo og arbeide.

Hvorfor flytte til Stjørdal?

På spørsmål om hvorfor flere nyutdannede og jobbsøkere bør se til Stjørdal og Tangen, svarer Lingstad raskt: Lokasjonen.
–Stjørdal ligger nær flyplassen, nær storbyen om du ønsker det, og nær natur og opplevelser. I tillegg er det et voksende teknologimiljø med flere mindre virksomheter som jobber med hele verden som oppdragsgivere. Ikke minst får du muligheten til å bli med i prosjekter og lære av de beste fra dag en, avslutter han.

Tangen Engineering har en stab med senior utviklingsingeniører som har bred erfaring fra ulike bransjer. Her samarbeider utviklingsleder hardware Jon Torger Honne (bakerst) med utviklingsleder software Jan Leithe (høyre) og Geir Arne Øfsti som er technical manager i Vision Remote.

Leithe peker i tillegg på arbeidsmiljøet på Tangen, som han beskriver som et lite, men godt miljø. For noen som skal i gang med et yrkesaktivt liv, tror Leithe at akkurat dette er viktig.
–Det gjør at alle blir tatt vare på og sett, og det gjør det enklere å forme og tilpasse ønsker og behov fra de nyansatte, avslutter han.

 


FAKTA OM TANGEN ENGINEERING

 • Tangen Engineering ble etablert i 2015
 • Er en del av Tangen Innovation gruppen 
 • Hovedfokus:
  • elektronikk
  • software design
  • distribusjon av robuste automasjonsprodukter 
 • Kompetanseområder:
 • Elektronikk HW og layout design
 • Software utvikling, Emdebbed, Linux, Qt, C++, Pyton etc.
 • Mekanisk design og produksjon, Solid Works
 • Sertifikasjon og prekvalifikasjon, CE, EX, DNV
 • Sikkerhetskritisk SW/HW, IEC 61508, IEC 13849, SIL, IEC 62745