Bli kjent med Christian

23. januar 2023

119A4055

– Etter min mening fins det ikke en mer spennende arbeidsplass på Innherred enn Proneo. Hvor ellers får du jobbe så målrettet med å skape næringsutvikling i Trøndelag?

Allerede før han overtok ledertrøya i oktober, sa Christian Wee at det å skulle jobbe i Proneo kjentes som å komme hjem. Etter 3 måneder i jobben er den følelsen forsterket.

– Inntrykket mitt av Proneo har vist seg å stemme, smiler han. – Den brede kompetansen og engasjementet de ansatte har for å gjøre andre gode, er både sterkt og ekte. Jeg er så stolt av alle de gode tilbakemeldingene jeg får fra bedrifter som har jobbet med Proneo!

Det å skape resultat gjennom samarbeid har vært en rød tråd i karrieren til Christian. Særlig er han opptatt av at komplementære bedrifter og institusjoner står sterkere når de jobber sammen; og kanskje særlig når de satser utenlands. Christian har selv bodd og jobbet utenlands i en årrekke; med alt fra tekniske produkter i den globale hotellindustrien til vannrensing i alle verdensdeler. Felles for jobbene har vært at de har base i Trøndelag.

– Jeg har sterk tro på at trøndersk næringsliv kan gjøre suksess også utenfor landegrensene, sier Christian. – Derfor jobber jeg aktivt med å ufarliggjøre det å ha internasjonale ambisjoner. Jo bedre forskning, næringsliv og virkemiddelapparatet i Trøndelag jobber samme, desto sterkere og bedre posisjonert blir vi.

Christian karakteriserer seg selv som kronisk rastløs, og har det aller mest gøy på jobb når han får møte bedrifter og enkeltmennesker han ser potensialet i.

– For at vi i Proneo skal gjøre en best mulig jobb, må vi forstå hva det er bedriftene og kommunene trenger, sier han. – Den forståelsen skjer aller best i møtet mellom mennesker.