Bli kjent med Vidar

08. januar 2023

Skjermbilde 2023–01–08 kl. 20.54.37.png

– Jeg blir nærmest bergtatt av enkelte av gründerne jeg jobber med. Hvor tar de det fra? Hvorfor har ingen tenkt på dette før? Og hvordan kan jeg hjelpe dem å nå målene sine? 

Da Vidar Knoff så at Proneo lyste ut en stilling i Nærøysund, måtte han bare søke. 

– Proneo driver med noe jeg kjenner meg igjen i, smiler han. – Jeg har vært gründer selv. Selv om jeg trivdes veldig godt i jobben jeg hadde, tok jeg meg selv i å savne energien i gründermiljøet og kicket jeg får av å snakke med gründere. 

Nå er Vidar Proneos mann på InnovArena, og hjelper gründere med forretningsutvikling, markedsplaner og prosjektledelse – for å nevne noe. I tillegg bistår han gründerne med å navigere i jungelen av støtteordninger. Vidar har selv gått i gründerskoene, og tror det er nyttig når han nå skal rådgi andre i oppstartsfasen. Han vet nemlig selv hvor avgjørende det kan være med gode råd; også når de kommer i form av kritiske spørsmål. 

– En av fellene mange gründere går i, er at de tror de kan gjøre alt selv. Jeg er her for å hjelpe dem å sette sammen et godt team slik at de kan drive med det de er best til, sier Vidar. – Og jo tidligere jeg blir invitert inn i prosessen, desto bedre bruk kan gründerne få av meg. 

At det gror godt i oppstartsmiljøet i Nærøysund, kan Vidar skrive under på. 

– Det er stor variasjon i idéene jeg får jobbe med, smiler Vidar. – Det er så gøy å gå på jobb og få det samme kicket jeg hadde da jeg selv drev mitt eget firma!