Suksess for Submerged

31. august 2023

IMG_2711 2-kopi 3

Tidligere inkubatorbedrift i Proneo, Submerged, har blitt kjøpt opp av Akva Group.

Submerged, som har utviklet og kommersialisert et kamerasystem og programvare for fiskevelferd, lusetelling og biomassemåling, ble etablert i Statsbygd på Fosen for 5 år siden.

Akva Group har nå kjøpt 51 % av aksjene i selskapet, og har opsjon på å kjøpe de resterende aksjene innen 2028.

– Det er veldig gøy å se at bedrifter vi har jobbet med lykkes, sier Malin Løfsnes, som er prosjektleder i Proneo.

Nært samarbeid

Både Malin og kollega Kristin Haanshuus har jobbet tett med gründerne av Submerged; Lars Martin Sandvik Aas og Håvard Lein Braa. Begge gründerne har bred og tung formell kompetanse innen elektronikk, kybernetikk og fysikk, men fikk bistand med produktutvikling og testing og ikke minst markedskompetanse.

– Det var både utfordrende og spennende å jobbe med så kompetente gründere, forteller Malin. Samarbeidet med Submerged er et godt eksempel på hvordan Proneo inkubator fungerer.

– Vi brukte naturligvis interne ressurser i forretningsutviklingen, men vi koblet også på eksterne ressurser og brukte nettverket vårt, forteller Kristin; også hun prosjektleder i Proneo. – Vi bisto også Submerged med kapitalinnhenting og med å ta strategiske valg knyttet til blant annet økonomi og utvikling.

Proneos brede nettverk innen havbruket, i dette tilfellet spesielt i Flatanger og i bedriftene som er tilknyttet Havbruksparken der, var aktive både når det gjaldt produktutvikling og testing av produktene til Submerged.

– Rådgiverne våre i Proneo var viktige døråpnere og hjelpere for oss de tre årene vi jobbet sammen, sier Lars Martin Sandvik Aas, som er daglig leder i Submerged. – Proneo Inkubator har vært avgjørende for suksessen vår.

Heiagjeng 

Selv om det formelle samarbeidet mellom Proneo og Submerged ble avsluttet i fjor, har Submerged en stor heiagjeng i Proneo. 

– Vi følger med fra sidelinja og ønsker dem alt godt videre, sier Malin.– Teknologien de har utviklet er etterspurt langt utover landegrensene. Etter oppkjøpet forventer de mange nye kunder og har allerede lyst ut ledige stillinger. Det blir spennende å følge dem videre på reisen!

Vi hjelper deg gjerne med å utvikle din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Kristin Haanshuus

Kristin Haanshuus

Inkubatorleder
[/wpbb-if]