Gaming til folket!

24. januar 2024

image_50437633

Arnt-Inge Fremstad rakk knapt å registrere selskapet sitt i Brønnøysundregistrene før den første kunden var på plass. Nå kan soldatene på Værnes game på splitter nye gaming-PC-er.

– Det er jo litt ekstra stas at en så seriøs aktør som Forsvaret står øverst på kundelista mi, smiler 24- åringen fra Stjørdal.

Sammen med kompisen Kewin Bergquist, som er med som tekniker, har Arnt-Inge startet firmaet Byte Gaming, som leier ut gaming-PC-er. Firmaet retter seg hovedsakelig mot offentlige aktører.

– Jeg tror alt fra skoler og helseinstitusjoner til bibliotek og fritidsklubber ønsker seg skikkelige gaming-PC-er, men at de mangler både kunnskapen om hva de skal kjøpe og det økonomiske spillerommet til å kjøpe inn det, sier Arnt-Inge. -Da kan de heller leie det av oss!

Gaming-PC-ene Byte Gaming leier ut, er spesialbygde av et dansk firma. Gaming-PC-er skiller seg fra ordinære PC-er, blant annet fordi de har kraftigere maskinvare, bedre grafikkort og store mengder RAM.

– En av fordelene med å leie PC-ene av oss, er at vi tar oss av oppdateringer og vedlikehold, forklarer Arnt-Inge.

God hjelp

Før han startet firmaet, benyttet Arnt-Inge seg av etablererveiledningen til Stjørdal kommune. I likhet med mange andre trønderske kommuner har Stjørdal en avtale med innovasjonsselskapet Proneo om førstelinjetjeneste for etablerere, og Arnt-Inge ble satt i kontakt med Jon-Ivar Holmslet, som er prosjektleder i Proneo. Det ble full klaff fra første sekund.

– Jeg har fått veldig god rådgivning av Jon-Ivar, både på forretningsmodellering og markedsavklaring, sier Arnt-Inge.

Jon-Ivar, som har lang erfaring som forretningsutvikler, så raskt potensialet i ideen om Byte Gaming. Nå deltar Byte Gaming i inkubatorprogrammet, og får en-til-en rådgivning og tilgang til den kompetansen som er nødvendig for at de skal kunne nå målene sine. Arnt-Inge har også fått kontorplass hos Proneo på Stjørdal.

– Noe av det unike med konseptet deres er at de kan begynne i det små og øke driften etter hvert som kundene kommer. Det reduserer den økonomiske risikoen ved å starte selskapet. mener Jon-Ivar. – Byte Gaming har alt som trengs for å kunne lykkes.

Vi hjelper deg gjerne med å utvikle din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

jon-ivar

Jon-Ivar Holmslet

Prosjektleder
[/wpbb-if]