Fra Forsvaret til trønderske gründere

28. februar 2024

Torbjørn Lundberg, forsvaret

Etter 15 år i Forsvaret, la Torbjørn Lundberg uniformen på hylla. Nå er det trønderske gründere som skal nyte godt av alt det han kan om prosjektledelse, teambygging og lederutvikling.

– Det er sjelden jeg blir nervøs, men jeg var spent da jeg gikk inn dørene her første arbeidsdag, ja, smiler Torbjørn. –Heldigvis tok det ikke mange dagene før jeg innså at mye av det jeg har med meg fra Forsvaret er overførbart til det sivile samfunnet.

Torbjørn har lang erfaring som leder – nå sist som kompanisjef – og han har blant annet jobbet med opptrening av ukrainske og amerikanske soldater.

– Det å hjelpe andre å lykkes, er en sterk motivasjon for meg, sier Torbjørn.

Nå skal han bruke kompetansen sin til å bistå de som har en god idé å ta den videre; enten det er snakk om nyetablerere eller allerede eksisterende næringslivsaktører. Han har allerede fått ansvaret for førstelinjetjenesten for etablerere og tjenester innenfor næringsutvikling i Stjørdal kommune og han er prosjektleder for det nye Bergkunstsenteret ved Stjørdal museum Værnes. I tillegg skal han jobbe med sikkerhet og beredskap sammen med både samarbeidspartnere og trønderske kommuner.

– Jeg har jobbet masse med både prosjektledelse, teambygging og styring av prosesser, og det har jeg allerede fått bruk for i Proneo, sier Torbjørn.

Erfaringene hans med å sette sammen og bygge gode team, og å drive lederutvikling, vil utvilsomt også være nyttig i den nye jobben. Ikke bare er han flink til å motivere og se det beste i hver enkelt, men han er også sjeldent dyktig til å kommunisere med andre. Det kommer godt med når han skal hjelpe gründere å forklare prosjektet sitt til andre; kanskje særlig til potensielle investorer.

– Det hjelper ikke hvor god idéen din er om du ikke klarer å få andre til å forstå den, sier han.

To måneder inn i jobben som prosjektleder i Proneo, er Torbjørn sikker i sin sak på at han har havnet på riktig sted.

– Forsvaret har vært livet mitt i 15 år, og jeg er utrolig priviligert som har hatt en jobb jeg har elsket hvert sekund av, sier han. – Men nå var det på tide å prøve noe nytt. Nå gleder jeg meg til å bruke tiden min på å hjelpe andre opp og frem!