20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur

19. mars 2024

Feiret 20 år med merkeordningen Beskyttet betegnelse, og at Økologisk tjukkmjølk fra Røros var første produkt ut. Fra venstre: Fylkesordfører i Trøndelag Tomas Iver Hallem, direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist, Lanbruks- og matminister Geir Pollestad, Meieribestyrer i Rørosmeieriet Trond Vilhelm Lund og daglig leder i Oi! Trøndersk mat- og drikke, Aslaug Rustad Stiftelsen Norsk Mat Stiftelsen Norsk Mat

Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. – Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.

Feiret 20 år med merkeordningen Beskyttet betegnelse, og at Økologisk tjukkmjølk fra Røros var første produkt ut. Fra venstre: Fylkesordfører i Trøndelag Tomas Iver Hallem, direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist, Lanbruks- og matminister Geir Pollestad, Meieribestyrer i Rørosmeieriet Trond Vilhelm Lund og daglig leder i Oi! Trøndersk mat- og drikke, Aslaug Rustad (Foto: Stiftelsen Norsk Mat)

Pollestad gratulerte Beskyttede betegnelser med 20-årsdagen og fikk smaksprøver fra Rørosmeieriet på både tjukkmjølk og skjørost da han var innom Beskyttede betegnelser sin stand på messedelen på Bocuse d’Or Europe i Trondheim på åpningsdagen. 

– Regjeringen har ambisiøse mål for salget av lokal mat og drikke, og vi har satt som mål at salgsverdien i denne kategorien skal være på 25 milliarder i 2035. I den oppskriften vi skal lage for å nå dette målet vil merkeordningen Beskyttede betegnelser være en av mange ingredienser. Merket er jo ridderen av norsk mat- og drikkekultur, og det bør bæres med stolthet, sier Pollestad.

Les hele pressemeldingen HER