Fram med labben og se folk i øya!

05. oktober 2015

.vigdis-verdal-portrett

Har du noen gang tenkt over hvem du kjenner og hva slags rolle personene rundt deg har? Om du er elev eller bedriftseier, så er dine muligheter større med å «bruke» nettverket rundt deg til både nyttige og unyttige oppgaver.

Forrige uke var jeg på Verdal Videregående skole og holdt et foredrag for 20 elever i faget entreprenørskap. Min oppgave var å fortelle mer om støtteapparat og nettverk.

Jeg startet med å håndhilse på alle; til alles store overraskelse!

Dette er unge voksne som møter arbeidshverdagen om få år. Jeg er helt sikker at å håndhilse aldri vil gå av moten. Aftenposten  har satt fokus på dette temaet med blant annet Per Ciljan Skjelbred som eksempel. Og uten sammenligning for øvrig så er jeg også sikker på at de som håndhilser, vil møte større åpenhet og dermed ha flere muligheter for å nå sine drømmer. Å håndhilse er en vane som er på vei ut ifølge Aftenposten og det er noe som vanligvis ikke gjøres i skolen, MEN som er helt vanlig og nødvendig i næringslivet.

Industriens dag arrangeres 21. -22. oktober og der skal «Møteplassen» være en arena der ungdom og næringsliv skal møtes. Fram med labben folkens og skap nye nettverk!

Det er med mennesker og nettverk vi utvikler oss og det er da vi kan lage nye muligheter for fremtidens næringsliv. Tør du ikke? Nei vel, du vet ikke hva du går glipp av! Det gjelder både næringsliv og elever…

Vigdis Haldorsen
Prosjekleder
[email protected]