Satser 100 millioner på karbonfangst

11. desember 2020

norske skog

Odd-Geir Lademo, daglig leder Ocean GeoLoop AS og Håvard Busklein, prosjekt og utviklingssjef, Norske Skokg Skogn AS.

Siden i sommer har Proneo, sammen med Sintefs Odd- Geir Lademo, bistått gründeren Hans Gude Gudesen med å etablere selskapet Ocean GeoLoop AS i Trøndelag og få på plass industrielle samarbeidspartnere for selskapets satsing innen havbasert CO2 fangst.

Ocean GeoLoop kunngjorde i dag at selskapet har hentet 100 millioner kroner, i hovedsak fra norske investorer, for å industrialisere teknologien og konseptet, og har samtidig inngått intensjonsavtaler med blant annet Norske Skog Skogn og Franzefoss Minerals om industrielle pilotprosjekter. Pilotprosjektene vil også involvere SINTEF Industri og SINTEF Ocean, blant annet for å etablere sanntids overvåkning av lokalt havmiljø og optimalisering av biomasseproduksjon.

– Hans Gude Gudesen sin sirkulærøkonomiske tilnærming til å løse store globale utfordringer er kjempespennende. Trøndelag som arena for industriutvikling er kjempesterk. Trøndersk industri og kompetansemiljø har tung relevant erfaring å by på og derfor er vi glade for at flere bedrifter, FoU-aktører og enkeltpersoner fra hele Trøndelag nå er koblet til Ocean GeoLoops satsing. Det har vært spennende å bidra til å etablere organisasjon, industrisamarbeid og konkretisere prosjektaktivitetene som selskapet nå skal gjennomføre. At selskapet legger sitt hovedkontor til VIPsenteret og Verdal Industripark er flott. Vi ser fram til et fortsatt tett samarbeid med Hans Gude Gudesen og Ocean GeoLoop AS, sier Viggo Iversen, Lars Strøm og Kristin Haanshuus som har vært Proneos personell som har jobbet med Gudesen og Ocean GeoLoop siden i sommer.

Vedlagt følger:

Link til Ocean GeoLoop sin nettside: www.oceangeoloop.no

Vi hjelper deg gjerne med å utvikle din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Kristin Haanshuus

Kristin Haanshuus

Inkubatorleder
[/wpbb-if]

Lars Strøm

Tidligere ansatt som: Prosjektleder
[/wpbb-if]

Viggo Iversen

Tidligere ansatt som: Avdelingsleder Rådgiving
[/wpbb-if]